Magie: Opatrnost studenta magie

Stejně jako každý člověk by i student magie měl pečovat alespoň tím základním způsobem o své zdraví a to nejen z hlediska hrubohmotného (tedy fyzického), ale i astrálního (duševního) a mentálního (duchovního). Níže ve stručnosti uvádím věci, kterým by se zájemce o magii měl vyhýbat:

- jakékoliv přetěžování fyzické i psychické (vnímejte "hlas" svého těla, který vám průběžně "říká", co už byste neměli dělat)

- chaotickému (nesystematickému) způsobu přemýšení 

- věnování času a energie dvěma a více zásadním věcem, které vyžadují značně větší přísun energie a času (jde o to, že takové věci mohou někoho zbytečně rozptylovat a také dodatečně ve spojení s něčím jiným mohou způsobovat přetížení)

- vysoký stupeň náročnosti vzhledem k vlastním aktuálním fyzickým, duševním a duchovním možnostem (ne každý je schopen relativně "rychle" v sobě aktivovat významné magické schopnosti)

Doporučení tedy v magii je držet se hesla "Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše".

V jakési pasivní formě je magie v každém (nejen) člověku a tak vlastně není kam příliš spěchat. Není potřeba, aby student dosahoval skvělých výsledků velice rychle. Je dostatečné, když bude postupovat s klidem a pohodou relativně pomalu, ale jistě.


Žádné komentáře:

Okomentovat